Diktátor Kim poslal Mun Če-inovi velice drahý, ale křehký dar! Co tohle je?

Kim Čong-un poslal vůdci Jižní Koree drahý, ale křehký dar (20.9.2018)

Autor: ČTK, stars24.cz

21. září 2018 4:54

Soul - Severokorejský vůdce Kim Čong-un poslal jihokorejskému prezidentovi Mun Če-inovi dvě tuny čirůvek větších. Tyto houby, které jsou v Koreji velmi drahé, dorazily do Soulu ve čtvrtek ještě předtím, než se Mun vrátil z třídenní oficiální cesty do KLDR. Informovala o tom jihokorejská tisková agentura Jonhap.

"Zatímco byli prezident a jeho manželka stále ještě v Severní Koreji, dorazil k nám dar vůdce Kim Čong-una," řekl prezidentův tiskový mluvčí. "Dvě tuny čirůvek větších přiletěly na leteckou základnu v Soulu ve čtvrtek ráno," dodal.

Mun podle mluvčího pověřil svůj úřad, aby houby rozdělil mezi všechny rodiny, které mají nějaké příbuzné v KLDR, od nichž je odtrhla válka v letech 1950-1953, a ještě se jim nepodařilo se s nimi setkat. "Doufám, že tyto houby, které ještě voní po Severní Koreji, jim poskytnou alespoň malou útěchu," řekl Mun.

Oba korejské státy letos v srpnu obnovily po třech letech společná setkání rozdělených rodin. V obou zemích žijí desítky tisíc lidí, které od jejich milovaných a blízkých odtrhla válka.

Témata: Kim Čong-un Mun Če-in Severní Korea (KLDR) Jižní Korea