Půlmetrové potkany mají v domech. Lidé se bojí chodit i na záchod!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. září 2018 14:21

Lidé bydlící v jedné z bytovek v Prešově prožívají noční můru. Jejich dům se proměnil v hororové obydlí. Spolu s nimi tam totiž žijí obří potkani.

Do bytů se teprve před několika měsíci nastěhovali noví obyvatelé, už nyní ale řeší obří problém. A to doslova. Kromě nich totiž dům obývají potkani, a lidé se jich po právu bojí.

"Deratizér nám řekl, že potkan umí vyskočit do dvou metrů a skáče po krku,“ líčil pro tvnoviny.sk jeden z obyvatel. Bojí se jít do koupelny i na záchod v noci nemůže spát.

Potkani jsou totiž nejvíc slyšet právě večer, kdy se probouzejí k životu. Odhaduje se, že jich v domě žije více než sto.

"Hryžou, lezou nahoru a dolů, dostanou se pod strop a lezou tudy do společných prostor a na chodbu přes stoupačky," stěžuje si další obyvatelka.

Potkani se po domě pohybují pomocí stupaček, není ale problém zahlédnout je i na chodbách. Bytovka se plní jejich výkaly a lidé nacházejí ohlodané stěny.

Největší šok zažila jedna obyvatelka ve chvíli, kdy potkana viděla v záchodové míse. "Rychle jsem ji zavřela a přiklopila těžkými věcmi, aby se mi nedostal do bytu. Od té doby to dělám každý den. I tak otvírám dveře do koupelny se strachem, že na mě vyskočí,"

"Bojíme se sednout si na záchod. Člověk jde udělat potřebu a kouká, jestli odtud nevyskočí," doplňuje další obyvatel.

Témata: Slovensko Krysy