Krev, panika, horor! Turisté popsali zřícení skály na českou rodinu!

pád skály na Zakynthosu (13.9.2018)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. září 2018 14:06

Atény - Na řeckém ostrově Zakynthos se uvolnila část skály nad známou pláží Navagio a spadla mezi skupinu lidí. Zraněni byli i čtyři Češi! Očití svědci popisují, jak to na místě v době incidentu vypadalo!

Část vápencové skály se ve čtvrtek okolo poledne zřítila na turisty na malé pláži, na kterou se lze dostat pouze po moři. Mezi zasaženými lidmi nacházejícími se poblíž skály byla i čtyřčlenná česká rodina - dva dospělí a dvě děti.

Čtyřiatřicetiletá Češka s poraněnou páteří je v nemocnici, ostatní zranění jsou lehká. Celá rodina ale převezena do nemocnice.

Britka Wendy Thorpeová byla v době incidentu i s dcerou na lodi nedaleko pláže a vše natočila na video. Na něm je vidět nejméně dvě malé čluny, které se v oblasti zřícení útesu převrátily. Žena popisuje, že ve chvíli, kdy skála dopadla na pláž a do vody, byl cítit „silný náraz“.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Rock slide @ shipwreck beach. Thankfully no one is hurt. Destroyed 2 small ⛵ though. #rickslide #rockfall #shipwreckbeach #justhappened

Příspěvek sdílený Nathelie Meng (@nathelie0521), Zář 13, 2018 v 4:10 PDT

„Obrovská vlna zasáhla malé čluny a trosky zasáhly lidi na pláži," řekla a dodala, že vlny způsobily, že někteří cestující popadali z lodí. Na pláži pak prý viděla starší lidi „pokryté krví. „Bylo to jaké scéna z hororu. Lidé na pláži křičeli a panikařili,“ popisuje situaci na pláži.

„Nebyly tam žádní příslušníci pobřežní stráže. Byli jsme tam jen my rekreanti, kteří si navzájem pomáhali,“ dodala.

Další záběry ukazují, jak turisté v panice prchají od místa, kam skála dopadla. Celkem bylo zraněni sedm lidí. Další britští turisté serveru Daily Mail řekli, že dění na pláži připomínalo „Dunkerk“.

Osmapadesátiletá Lynette Bridgesová byla také na lodi. „Uslyšeli jsme všudypřítomný praskající zvuk a první část spadla velmi rychle, pak následovala druhá část. Hluk a zvuk a množství skály, které spadlo, bylo neuvěřitelné,“ popisuje.

Pobřežní stráže a hasiči také hledají další možné oběti, které by mohly být zachyceny pod skalami. „Zatím jsme nenašli žádné uvězněné lidi, ale budeme pokračovat v hledání,“ uvedly úřady.

Témata: pád skály na Zakynthosu (13.9.2018) Turisté dovolená