Rakousko na nohou! Sousedský spor vyústil ve dvojnásobnou vraždu. Pachatel je na útěku

Rakouská policie

Autor: stars24.cz, ČTK

30. října 2017 4:44

Dlouholeté sousedské spory vyvrcholily dnes ve štýrské obci Stiwoll na jihu Rakouska ve střelbu, po níž zemřeli dva lidé a třetí byl s vážným zraněním převezen do nemocnice.

Vrahem je 66letý problematický muž, který podle rakouských médií po činu uprchl v autě a policie po něm intenzivně pátrá.

Podle deníku Kurier se tragická událost ve vesnici ležící nedaleko Štýrského Hradce odehrála v devět hodin dopoledne. Pachatel se po další hádce rozhodl vzít "spravedlnost" do vlastních rukou a na sousedy si přinesl loveckou pušku. Dva z nich, 64letého muže a 65letou ženu, zastřelil. Třetí oběť, 48letá žena, útok přežila s vážným zraněním a je v nemocnici.

Pachatel je ve svém okolí nechvalně znám jako velký potížista a stěžovatel. Již dlouhá léta měl neustálé rozpory jak se spoluobčany, tak s různými úřady.

Po střelbě z vesnice ujel v bílé dodávce VW-Transporter neznámo kam. Policie po něm zahájila rozsáhlé pátrání, které je zatím neúspěšné. Do hledání nebezpečného muže nasadila i vrtulník a cvičené psy. Zapojila se do něj také protiteroristická jednotka EKO Cobra.

Témata: Vražda Rakousko Policie Rakousko