Slovensko opět v šoku! Děsivé detaily o tom, co se děje v porodnici, kde zemřela rodička!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. září 2018 10:06

Před několika dny jsme vás informovali o tragédii, která se odehrála v považskobystrické porodnici. Třiatřicetiletá matka dvou dětí Majka měla přivést na svět své třetí dítě, při porodu ale upadla do kómatu a zemřela. Nyní se ukázalo, že v případě lékaře, který měl matku na starosti, nejde o první případ.

Celý případ se odehrál počátkem srpna. Matka dvou dětí Majka šla do porodnice s očekáváním třetího potomka, na porodním sále ale začaly problémy. Porod trval velmi dlouho a žena si stěžovala, že nemůže dýchat.

Podle manžela byla celou dobu byla bez kyslíku a lékař ji ponižoval. Během porodu Majka trpěla a plakala, že ho nepřežije. Nakonec upadla do kómatu a lékaři se rozhodli pro císařský řez.

Pro matku ale bylo příliš pozdě. Majka zemřela po dvou týdnech, které strávila v bezvědomí. Novorozeného syna Matiaska se lékařům podařilo zachránit, matka ho ale neměla ani příležitost spatřit. A on ji rovněž ne.

Pitva následně prokázala, že došlo k úmrtí následkem multiorgánového selhání. Orgány a tkáně nebyly dostatečně zásobené krví a ženě postupně selhaly funkce jednotlivých orgánů a orgánových systémů. 

Slovensko nyní šokovala informace, kterou přinesl portál Pluska. Ten tvrdí, že to není není poprvé, co porod vedený stejným lékařem dopadl fatálně. Před rokem měl rodit mladou maminku Silvii, která také upadla do kómatu. Dodnes se z něj ale neprobrala.

Podobný příběh potkal i další maminku, která si nepřála uvést své jméno. Ta tvrdí, že se stejným doktorem má také své zkušenosti. "Rodila jsem s ním před osmnácti lety a dnes mám bohužel syna na vozíčku s dětskou mozkovou obrnou. Tohoto lékaře si budu nadosmrti pamatovat," tvrdí.

Postup lékaře nyní vyšetřuje policie i Úřad pro dohled nad zdravotní péčí (ÚDZS). K případu už také vyjádřilo vedení považskobystrické nemocnice. "Je nám velmi líto, že došlo k této komplikaci. Celý případ vyšetřuje ÚDZS a my nabízíme maximální spolupráci při objasňování této smutné situace. Zároveň nabízíme případnou pomoc pozůstalým," uvedl ředitel nemocnice Igor Steiner.

Témata: Slovensko lékaři