Slovenskem rezonují poslední slova zemřelé rodičky! Vyřkla je v kómatu!

Patrik, Majka a jejich dva synové se těšili na třetí přírůstek do rodiny. Matka se už ale domů nikdy nevrátí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. září 2018 20:35

Slovensko se vzpamatovává z šokujícího úmrtí matky, která zemřela po dlouhém a komplikovaném porodu v nemocnici v Považské Bystrici. Lidem nyní zní v hlavě její poslední slova, která vyřkla v kómatu!

Celý případ se odehrál počátkem srpna. Matka dvou dětí Majka šla do porodnice s očekáváním třetího potomka, na porodním sále ale začaly problémy. Porod trval velmi dlouho a žena si stěžovala, že nemůže dýchat.

Podle manžela byla celou dobu byla bez kyslíku a lékař ji ponižoval. Během porodu Majka trpěla a plakala, že ho nepřežije. Nakonec upadla do kómatu a lékaři se rozhodli pro císařský řez.

Pro matku ale bylo příliš pozdě. Majka zemřela po dvou týdnech, které strávila v bezvědomí. Novorozeného syna Matiaska se lékařům podařilo zachránit, matka ho ale neměla ani příležitost spatřit. A on ji rovněž ne.

Pitva následně prokázala, že došlo k úmrtí následkem multiorgánového selhání. Orgány a tkáně nebyly dostatečně zásobené krví a ženě postupně selhaly funkce jednotlivých orgánů a orgánových systémů. 

Její manžel Patrik se od lůžka, v němž ležela jeho milovaná žena, nedokázal odpoutat. Slyšel proto její poslední slova, která pronesla v kómatu. Řekla: "Co bude dál?"

Uvědomovala si Majka, co se stalo? Dokázala i v kómatu vnímat svět kolem? Věděla, že umírá? A že Patrik zůstane na tři děti úplně sám? Na to se teď ptá celé Slovensko.

Rodina a přátelé se s mladou ženou rozloučili ve čtvrtek. Otec dvou starších chlapců a jednoho novorozeného nyní musí zvládnout nejen překonat žal a stesk, ale zároveň se o všechny tři děti postarat úplně sám. 

Témata: Slovensko porody úmrtí