Nové informace! Co se dělo v hotelu hrůzy v Egyptě, kde zemřeli manželé?

Egypt

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. srpna 2018 20:52

Egyptská prokuratura odmítá spekulace, že se britský pár, který z dosud neznámých příčin zemřel v hotelu v Hurgadě, otrávil toxickými zplodinami. Dcera zesnulých ale poskytla rozhovor stanici BBC v němž tvrdí: „Něco v tom pokoji zabilo mé rodiče“.

Devětašedesátiletý John Cooper a jeho o šest let mladší manželka Susan zemřeli v úterý. Na dovolené s nimi byla i jejich 40letá dcera Kelly Ormerodová s rodinou. Ta uvedla, že její otec zemřel před jejíma očima v hotelovém pokoji. Matku pak Ormerodová doprovázela při převozu do nemocnice, kde zemřela.

Nejprve se spekulovalo o tom, že muž zemřel po infarktu a jeho žena kvůli žalu ze ztráty manžela. Podle jiných sdělení se ale dvojice mohla otrávit oxidem uhelnatým. Prokuratura stále čeká na výsledky pitvy, tvrdí však, že v hotelovém pokoji nebyla zjištěny žádné toxické plyny a že všechna zařízení fungovala správně.

Ormerodová pro BBC řekla, že její dcera šla po jídle do pokoje svých prarodičů. „Moje dcera říkala, že cítila něco, co bylo trochu divné. Něco, co nebylo správné. Jediné, co udělali, bylo, že do vzduchu stříkli trochu parfému, aby to nebylo cítit.“ popisuje žena.

Manželé nepřišli Následující ráno dolů k snídani, takže se šla Ormerodová podívat, co se stalo. „Když jsem otevřela dveře, viděla jsem, že můj otec byl extrémně nemocný a on spadl zpátky na postel,“ popisuje Britka. Řekl jí prý, že se cítí „opravdu, opravdu špatně" a byl velmi letargický a hodně zvracel. Matka celou dobu jen ležela na posteli.

Ormerodová také poukázala na to, že její matka nikdy dřív neměla zdravotní problémy. „V průběhu dovolené ale hodně lidí bolelo břicho, dostali faraonovu posmtu. Ale naši ne, večer předtím byli fit a zdraví. Měli jsme spolu hezkou rodinnou večeři,“ popisuje hodiny před tragédií dcera obětí.

Otce si prý začali už v hotelu prohlížet dva lékaři. „Na maminku se nedívali, protože viděli, že tatínek je na tom hůř, takže měl přednost. V podstatě se snažili zachránit jeho život, ale nešlo to - oni udělali resuscitovali ho, ale nic mu už nedokázalo pomoci, nic by ho nemohlo zachránit. Maminka netušila, co se děje - nevěděla, co se děje, protože jí bylo zle. I ona proto byla odvezena do nemocnice, kde později zemřela. To byla pro dceru druhá rána a především velký šok. „Myslela jsem, že máma přežije, přiznala Ormerodová.

„Myslím, že za jejich úmrtí nemůže konkrétní chyba jednotlivce. Myslím, že když se večer vrátili do té místnosti, bylo v tom pokoji něco, co je vlastně zabilo – něco, co vdechli a co je otrávilo,“ tvrdí truchlící žena. „Mám jen svůj názor na to, co se stalo. Ale v té místnosti se stalo něco, co zabilo rodiče,“ dodala.

Témata: Egypt