Krveprolití na turnaji ve videohrách: Do restaurace vtrhl střelec a začal zabíjet!

Střelba v Jacksonville... 26.8.2018

Autor: ČTK, stars24.cz

26. srpna 2018 21:27 | Aktualizováno: 26. srpna 2018 21:53

Úřad šerifa v Jacksonville na Floridě ohlásil, že v tamní herně došlo k masové střelbě. Zemřeli tři lidé, devět dalších utrpělo zranění. Policie uvedla, že střelec David Katz spáchal sebevraždu.

K incidentu došlo v restauraci, kde se konala soutěž ve videohře amerického fotbalu. Jeden ze svědků vypověděl, že do místnosti vstoupil muž a začal střílet.

Podle šerifa Mika Williamse se podezřelý Katz sám zastřelil. FBI prohledala jeho domov. Katz údajně svůj čin spáchal jednou ruční střelnou zbraní.

Devět lidí bylo postřeleno a dvě osoby utrpěly zranění při útěku před střelbou. Všech 11 zraněných bylo hospitalizováno; stav postřelených je stabilizovaný.

Policie už dříve informovala, že muž útočil sám a že jde o bělocha. Williams potvrdil, že Katz byl v Jacksonville, zhruba 1000 kilometrů od domova, kvůli turnaji Madden NFL 19. Podle pořadatelské společnosti EA Sports je David Katz vítězem mistrovství z minulého roku.

V oblasti se po útoku schovala řada lidí. Policie je vyzvala ke klidu a k tomu, aby vyčkali, než zásahová jednotka čtvrť prohledá. Lidé také dostali doporučení kontaktovat policisty přes nouzovou telefonní linku, aby jim svou polohu sdělili. Na místě zasahovalo několik sanitních vozů a policie oblast uzavřela.

Témata: střelba v Jacksonville na Floridě (26.8.2018) Střelba v USA