Obří exploze v Itálii! Dva mrtví, 60 zraněných, zřítil se most!

Výbuch v italské Bologni

Autor: ČTK, stars24.cz

6. srpna 2018 18:00 | Aktualizováno: 6. srpna 2018 19:18

Poblíž letiště v italské Bologni dnes explodoval automobil s cisternou, nehoda si vyžádala desítky zraněných, dva lidé zemřeli. Po silné explozi následoval požár, který se rozšířil na prodejnu automobilů pod mostem a tam následně explodovalo několik aut.

Nepřežili dva lidé a 60 lidí bylo zraněno, uvedla agentura AP. Agentura Reuters odvolávající se na místní média napsala, že zranění 14 lidí jsou vážná. 

Na dálničním mostě se srazil kamion převážející auta s nákladním vozem s cisternou. Obrázky na sociálních médiích ukazují oblaky kouře stoupající do vzduchu nad místem výbuchu. Některé nahrávky na Twitteru ukazují i masivní ohnivou kouli.

Tlak výbuchů porozbíjel okna v několika budovách. Podle zdrojů italské agentury snahu hasičů požár uhasit ztěžuje vedro panující na místě. K hašení byl povolán také vrtulník.

Most nad křižovatkou dálnic A1 a A14 se částečně zřítil. Doprava v obou směrech tamní dálnice byla zastavena. Podle policie exploze ovlivnila dopravu nejen na dálnici, ale i v Borgo Panigale.

Témata: Itálie výbuch