William a Kate dnes křtili malého Louise, královna ale nepřišla!

Arcibiskup z Canterbury pokřtil v královské kapli třetí dítě prince Williama a Kate 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. července 2018 22:55

V královské kapli paláce svatého Jakuba v Londýně dnes byl pokřtěn třetí potomek britského prince Williama a jeho manželky Kate. Soukromý obřad vedl arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

Louis Arthur Charles, narozený 23. dubna, je pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn. Obřad začal v 17:00 SELČ a trval asi čtyřicet minut.

Křest byla spíše komorní událost, byla u něj jen blízká rodina a pozvaní přátelé. Královna ani její manžel princ Philip se ho nezúčastnili. Jak oznámil Buckinghamský palác, rozhodlo se o tom před určitým časem a důvodem nejsou zdravotní problémy, nýbrž to, že se dvaadevadesátiletá královna dnes vracela ze sídla Norfolku a čeká ji rušný pracovní týden.

Members of the Royal Family arrive at St James's Palace for the christening of Prince Louis. pic.twitter.com/3pDk4D898C

— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) 9. července 2018

Jako první do kaple vešel princ Charles, tedy Louisův dědeček, s manželkou Camillou. Za rodinou prince Williama pak bylo vidět jeho bratra Harryho s manželkou Meghan. U obřadu, při němž arcibiskup Louise pokřtil vodou z řeky Jordán, byli i sourozenci Kate sestra Pippa a bratr James.

Za kmotry princi Louisovi šli nejbližší přátelé Kate a Williama Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, lady Laura Meade, Robert Carter a Lucy Middleton.

Kate krátce hovořila s arcibiskupem a podle novinářů mu řekla, že je Louis velmi klidné dítě. Vévodkyně z Cambridge doufá, že to tak zůstane.

Témata: Louis Arthur Charles královská rodina (gbr) slavnostní křest Kate Middleton Princ William