Šok v Německu: Uprchlík, který zavraždil 14letou Susanne, dvakrát znásilnil 11letou dívku!

Německá policie, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. července 2018 11:11

Jedenadvacetiletý uprchlík z Iráku, který čelí obvinění ze znásilnění a vraždy 14leté Němky Susanny, podle justice dvakrát znásilnil 11letou dívku.

Na činu se navíc údajně podílel 14letý chlapec, který byl dosud v případu veden jako svědek.

Alí B., kterého média identifikovala jako Alího Bašára, nyní sedí ve vyšetřovací vazbě kvůli podezření, že ve Wiesbadenu na konci května znásilnil a zavraždil 14letou dívku.

Wiesbadenské státní zastupitelství dnes oznámilo, že mladík v březnu v uprchlickém zařízení ve Wiesbadenu pravděpodobně znásilnil také 11letou dívku a čin pak zopakoval ještě v květnu.

Podruhé se přitom na znásilnění údajně podílel také 14letý chlapec z Afghánistánu. I on dívku pravděpodobně znásilnil dvakrát. Nyní je rovněž vyšetřovací vazbě.

Čtrnáctiletá Susanna F. zmizela 22. května. O několik týdnů později našli policisté její tělo v těžko přístupném terénu v okrajové čtvrti Wiesbadenu. Policie sdělila, že se dívka stala obětí sexuálního a násilného zločinu. Za hlavního podezřelého považuje Bašára, který jako žadatel o azyl žil v Německu i s rodinou od roku 2015.

Případ vyvolal na německé politické scéně ostrou debatu. Řada politiků varovala před populismem a paušálním obviňováním migrantů, podle dalších kauza vzbudila pochybnosti o práci německých úřadů.

Témata: Německo uprchlíci Znásilnění