V redakci amerických novin se střílelo! Několik mrtvých!

Střelba v redakci deníku The Capital Gazette

Autor: ČTK, stars24.cz

28. června 2018 21:55 | Aktualizováno: 29. června 2018 0:19

V redakci deníku The Capital Gazette ve městě Annapolis v americkém státě Maryland řádil střelec. Útok si vyžádal pět mrtvých. Několik dalších lidí bylo vážně zraněno, uvedly úřady.

Televizi Fox News to řekl úřad místního šerifa. Policie varovala před možností, že je na místě více střelců, tuto teorii však oficiálně nikdo nepotvrdil. Na Twitteru policie potvrdila, že šlo o situaci s "aktivní střelcem" a že budova byla "evakuována".

Na místě incidentu v masivním počtu zasahuje policie. Mluvčí policie Ryan Frashure řekl novinářům, že policisté stále evakuují budovu. Potvrdil, že několik lidí utrpělo zranění. Později doplnil, že si útok vyžádal nejméně pět obětí. Mezi mrtvými je i fotograf a editor deníku The Capital Gazette. 

A law enforcement official tells CNN that one person is in custody, believed to be a shooter at the Capital Gazette building in Annapolis, Maryland. Multiple people are wounded, the official says. https://t.co/rSIqpwubCV pic.twitter.com/NPRjj5hSsW

— CNN International (@cnni) 28. června 2018

Média uvádějí, že útočník byl dopaden. Podle CNN je střelec už ve vazbě. Stanice NBC News s odvoláním na své zdroje uvedla, že jde o bělocha, který zřejmě použil brokovnici. Informace o možném motivu nejsou známy. O zbrani a o útočníkovi policie na tiskové konferenci zatím žádné podrobnosti s ohledem na vyvíjející se vyšetřování nesdělila.

Média uvádějí, že podezřelý ve vazbě zpočátku odmítl spolupracovat, při dopadení u sobě ani neměl žádné doklady. 

Reportér novin Capital Gazette útok popsal na twitteru. Střelec podle jeho slov "vystřelil přes skleněné dveře do kanceláře a pak spustil palbu na několik zaměstnanců". „Neexistuje nic víc děsivějšího, než slyšet, jak bylo několik lidí střeleno, zatímco vy jste pod stolem. A pak slyšíte, jak střelec znovu nabíjí,“ popisoval. Podle něj na zemřelo několik lidí. 

Na místě je také zvláštní jednotka pyrotechniků, kteří budovu a okolí prohledávají kvůli možným nastraženým výbušninám. 

"Jsem z tragédie v Annapolisu absolutně zničený," napsal na Twitteru guvernér Larry Hogan. "Prosím, dbejte všech varování a zůstaňte mimo oblast. Modlete se za ty, kteří jsou na místě a za naši komunitu." O střelbě už byl informován i prezident Donald Trump. 

Témata: střelba v redakci deníku The Capital Gazette (28. 6. 2018) USA Střelba v USA