V Rakousku vykolejil vlak, desítky zraněných!

Vlaky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. června 2018 8:39 | Aktualizováno: 26. června 2018 9:55

U rakouského St. Pöltenu vykolejil osobní vlak s desítkami lidí. Podle rakouských médií je zraněno až 80 z nich, někteří velmi vážně.

Na místě zasahuje velké množství záchranářů, hasičů a několik vrtulníků. Co bylo příčinou nehody ani přesný počet obětí zatím nejsou známy.

Podle policejních informací se vážně zranili dva lidé a podle Červeného kříže utrpělo dalších 26 cestujících lehká zranění. Ve vlaku cestovalo kolem 80 pasažérů včetně mnoha dětí, uvedla agentura APA.

Nehoda se stala u obce Völlerndorf, která leží zhruba na desátém kilometru úzkorozchodné trati známé jako Mariazellerbahn. Na místo nehody bylo vysláno celkem 17 vozů se záchranáři, k vykolejenému vlaku odletěly i tři záchranářské vrtulníky. Podle autoklubu ÖAMTC startovaly z Kremže, Ybbsitzu a Vídně. Na místě byly také dva hasičské vozy se 40 muži.

Podle mluvčího dolnorakouských hasičů Franze Respergera krátce po sedmé hodině ranní vykolejily a převrátily se dva hnací vozy, jeden vagon zůstal na kolejích. Vlak byl na cestě do dolnorakouského hlavního města Sankt Pöltenu. Kvůli nehodě musely být odpojeny od proudu železniční troleje.

Agentura DPA uvedla, že vagony vykolejily kousek před mostem. První vagon podle dopravce NÖVOG vykolejil z dosud neznámých příčin, druhý v důsledku vykolejení prvního.

Témata: Rakousko Nehody vlaků Vlaky