Medveděv se stal jasnovidcem. Řekl, kdo bude prezidentem USA

Dmitrij Medveděv

Autor: ČTK

27. prosince 2022 21:28

Bývalý ruský prezident a premiér Dmitrij Medveděv, pokládaný za věrného spolupracovníka ruského prezidenta Vladimira Putina, před nadcházejícím Novým rokem zveřejnil na sociálních sítích "futuristickou" prognózu, ve které předpověděl Západu v příštím roce samé problémy a neštěstí, včetně rozpadu Evropské unie, začlenění Česka a dalších středo- a východoevropských zemí do německé "Čtvrté říše", válčící s Francií.

Spojené státy podle něj čeká občanská válka a zvolení miliardáře Elona Muska prezidentem. "Připomeňte mi to za rok," zareagoval Musk. Jiní uživatelé na oplátku žertují o konečném zániku Sovětského svazu v podobě rozpadu Ruské federace a zvolení filmové postavy Borata nástupcem Vladimira Putina.

Medveděv v desetibodové předpovědi přislíbil zvýšení ceny ropy na 150 dolarů (3400 Kč) za barel a ceny plynu na 5000 dolarů (114.000 Kč) za 1000 metrů krychlových. Návrat Británie do Evropské unie. Následný rozpad EU a zánik eura. Obsazení západní Ukrajiny Polskem a Maďarskem. Vytvoření Čtvrté říše na základě Německa a jeho satelitů (Polska, Pobaltí, Česka, Slovenska, Rumunska, Kyjevské republiky a dalších). Válku mezi Francií a Čtvrtou říší. Rozdělení Evropy, včetně nového dělení Polska. Oddělení Severního Irska od Británie a připojení k Irsku. Občanskou válka v USA, oddělení Kalifornie a Texasu jako samostatných států. Vytvoření svazového soustátí Texasu a Mexika. Následné vítězství Elona Muska v prezidentských volbách USA ve státech přidělených po občanské válce republikánům. Přenesení burz a finančních center z USA a Evropy do Asie. Zhroucení stávajícího finančního systému a Mezinárodního měnového fondu a Světové banky. Odmítnutí eura a dolaru jako globálních rezervních měn. Návrat zlatého standardu a přechod k aktivnímu využívání virtuálních měn.

"Vše nejlepší v novém roce, anglosaští přátelé a jejich radostně chrochtající podsvinčátka!" dodal na závěr. Toto poselství zaznamenala i státní agentura TASS, která ale z citátu vynechala "radostně chrochtající podsvinčátka".

Medveděv, který je nyní místopředsedou Putinovy bezpečnostní rady, býval ruským prezidentem po čtyři roky mezi lety 2008 až 2012, kdy Putin musel odejít z Kremlu do čela vlády, protože mu tehdejší ústava nedovolovala zastávat tři funkční období v čele státu za sebou. Z někdejšího rádoby liberála v čele světové velmoci se po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu přeměnil v jednoho z nejvíce bojechtivých jestřábů na ruských sociálních sítích, s apokalyptickými vizemi a titulováním Ukrajinců jako "švábů"; Kyjev označuje Medveděvův jazyk za otevřeně genocidní. Minulý týden uskutečnil vzácnou zahraniční návštěvu a v Číně jednal s prezidentem Si Ťin-pchingem o zahraniční politice, připomněla agentura Reuters.

"Medveděvovy příspěvky na telegramu si našly nejméně jednoho čtenáře a skutečného obdivovatele: Putina," usoudil profesor politologie Vladimir Patuchov, přednášející na londýnské univerzitě UCL.

Medveděv svou předpověď uvedl větou, že před Novým rokem se mnozí lidé baví futuristickými hypotézami a soutěží v nejneočekávanějších a dokonce absurdních návrzích, a k tomu také přispěl.

Témata: Dmitrij Medveděv Rusko