Tragédie v Bratislavě: Svědectví záchranáře bere dech. Z řidiče byl v šoku

Zastávka MHD v Bratislavě, kde došlo k tragédii.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. října 2022 14:17

Slovensko se stále vzpamatovává z nedělní tragické dopravní nehody v Bratislavě, kde auto smetlo několik lidí stojících na zastávce, z nichž pět zemřelo. Viník se navíc měl bezprostředně po nehodě chovat opravdu šokujícím způsobem.

Zatímco řidiči už bylo sděleno, že mu hrozí doživotí, objevují se stále další svědectví z místa tragédie na zastávce městské hromadné dopravy. Jedno poskytl záchranář Dominik.

Podle svých slov nazdvihoval auto, aby bylo možné zpod něj vytáhnout lidi. "Jedno děvče už jen chrčelo, ale žilo. Pak jsem se dozvěděl, že zemřelo. Další to auto tak přitlačilo ke stromu, že nemělo šanci. Už jsem jen viděl a slyšel, jak vydechlo naposledy. Byl to hrozný pohled," uvedl dle serveru cas.sk. 

Na místě prý bylo hrůzostrašné ticho. "Byly slyšet výkřiky, chrčení, pláč a strašná beznaděj zraněných lidí. Ten pach krve byl strašný," podotkl osmatřicetiletý muž.

Ticho pak narušoval ještě řidič automobilu, který se choval šokujícím způsobem. "Měl ruce zamotané v airbagu a hasiči mu pomáhali. Vulgárně vykřikoval, že všem ukáže, že uvidí, kdo je," prozradil záchranář.

"Úplně přes čáru bylo, že si chtěl hned zavolat a hasič mu duchapřítomně sebral telefon. Hrozně se choval, úplně nepřijatelně," konstatoval Dominik.

Témata: Dopravní nehody Policie SR