Nový iPhone 14: Apple představil aktuální model. Kolik bude stát a co je nového?

Apple představil nový iPhone.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. září 2022 9:59

Jablíčkáři se ve středu konečně dočkali nového mobilního telefonu iPhone s pořadovým číslem 14. Co si Apple pro své věrné zákazníky přichystal tentokrát?

Kromě mobilů představil technologický gigant i trojici nových hodinek. Všechny ale především zajímalo, co umí nový iPhone. Mimo jiné má být schopen rozpoznat náraz a v případě nouze odeslat tísňovou zprávu přes satelit.

Cena má začínat na 799 dolarech (v přepočtu 19 650 korun), u modelu Plus pak o stovku dolarů výše (22 100 korun). Standardní iPhone bude k dostání od 16. září, lepší verze až v říjnu. 

Ceny nových přístrojů se proti loňskému roku nakonec výrazně nezměnily. Někteří analytici přitom očekávali, že by se ceny mohly oproti předchozí řadě zvednout až o sto dolarů. 

Standardní iPhone 14 vypadá podobně jako loňská "třináctka". Apple upustil od verze mini a přidal model s větší obrazovkou. Vylepšení se týkají řady Pro, která má vylepšený fotoaparát, obrazovku, která je schopna zůstat stále zapnutá v režimu nízké spotřeby, a rychlejší nový procesor A16.

Témata: iphone apple