Známý americký šéfkuchař Bourdain spáchal sebevraždu! Prahou ho provázel Zdeněk Pohlreich

Anthony Bourdain

Autor: ČTK, stars24.cz

8. června 2018 17:13 | Aktualizováno: 9. června 2018 1:46

Známý americký šéfkuchař Anthony Bourdain, který se stal světovou celebritou díky televizní show Neznámé končiny vysílané i v Česku, dnes spáchal sebevraždu. Bylo mu 61 let. O jeho smrti informovala televizní stanice CNN. Před několika lety Bourdain navštívil také Prahu, kde ho doprovázel mimo jiné český šéfkuchař rovněž známý z televize Zdeněk Pohlreich.

"S mimořádným smutkem potvrzujeme smrt našeho přítele a kolegy Anthonyho Bourdaina," uvedla televize ve svém prohlášení. Jeho tělo našel v hotelovém pokoji ve Francii jeho francouzský přítel Eric Ripert, spolumajitel a šéfkuchař restaurace Bernardin, která je jednou z nejslavnějších ve Spojených státech.

Bourdain se dnes ráno oběsil v luxusním hotelu v malebné vinařské obci Kaysersberg v Alsasku na východě Francie, uvedla agentura AFP s odvoláním na prokuraturu v Colmaru. "Nic v tuto chvíli nenasvědčuje zásahu třetí strany," řekl prokurátor Christian de Rocquigny du Fayel. Dodal, že okolnosti smrti amerického šéfkuchaře vyšetřují četníci, na místo byl přivolán i soudní lékař.

Podle CNN natáčel Bourdain další díl své reality show. "Tony byl mimořádný talent," napsal o něm v e-mailu zaměstnancům ředitel televize Jeff Zucker, podle kterého bude kuchař všem chybět nejen pro svou práci, ale i pro vášeň, se kterou ji dělal.

Bourdain byl hlavním konkurentem rovněž známého britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye, hlavní postavy reality show Pekelná kuchyně a soutěže Masterchef. Bourdain se také proslavil publikacemi Důvěrnosti z kuchyně, Šéfkuchař na cestách či Bez servítku.

Témata: Anthony Bourdain jídlo