Jako za druhé světové? Italové chtějí uprchlíky v táborech zamykat!

Ilustrační foto

Autor: ČTK, stars24.cz

6. června 2018 16:53

Migranty, kteří čekají na deportaci do zemí původu, budou italské úřady v ubytovacích táborech zamykat. Uvedl to dnes nový italský ministr vnitra Matteo Salvini, který vede protiimigrační a euroskeptickou stranu Liga. Podle Salviniho se tak má zajistit, aby se tyto osoby volně neprocházely po italských městech, uvedla agentura ANSA.

"Lidé nechtějí, aby někdo odcházel v osm ráno a vracel se v deset večer a dělal přes den problémy, protože nemá nic lepšího na práci," prohlásil Salvini, který je také místopředsedou vlády.

Ministr rovněž před novináři naznačil, že nemá obavy z toho, že by se proti tomuto plánu vzpouzela vedení jednotlivých italských regionů. Upozornil, že Liga je zastoupena velkým množstvím regionálních guvernérů. "Se všemi guvernéry Ligy, které máme, se už nemůžu dočkat, až zavřeme centra," podotkl.

Vláda složená ze zástupců Ligy a protestního Hnutí pěti hvězd prochází v těchto dnech procedurou vyjadřování důvěry v italském parlamentu. Senát již kabinet podpořil v úterý, dnes večer o tom hlasují poslanci. Očekává se, že vláda i dnes důvěru získá hladce.

Témata: Itálie uprchlíci