Terezu H. schvátila v Pákistánu záhadná nemoc!

Tereza H před Pákistánským soudem, kde čeká na prodloužení vazby 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. června 2018 17:29

Češka Tereza H. obviněná v Pákistánu z pašování drog je nemocná. Co jí je ale ve skutečnosti skoro nikdo neví!

Okolo zadržené Češky je stále živo. Nedávno si kvůli vysokým teplotám, které nyní v Pákistánu panují, stěžovala na vedro ve vězení. Pak pobouřila tamní média svým vzhledem.

Přišla totiž k soudu ve volné košili, úzkých kalhotách a na sobě měla brýle. Pohrdavý dojem navíc dotvářely i rozpuštěné husté vlasy. Vůbec zkrátka nevypadala, jako kdyby šla k soudu, kde jí hrozí vážný trest.

Podlé médií se naopak oblékla, jako kdyby vyrazila někam za zábavou. "K soudu přišla, jako kdyby šla na koncert nebo na představení," komentoval její vzhled například server Times of Islamabad.

Tím to ale zdaleka nekončí. Ukázalo se totiž, že zvažovala i sebevraždu! Deníku Blesk totiž poslala dopis, v němž popírá, že by na ni emočně celá věc nijak nepůsobila. "Není to tak. Nebudu ale vykládat, jak to psychicky nezvládám. Jak mě tady ze začátku ponižovali a jak jsem to chtěla v lednu celé ukončit! Lidé si řeknou, že si za to můžu sama. A z poloviny budou mít pravdu - měla jsem zůstat doma!" napsala.

To, že na Terezu celá situace dopadá, je ale zřejmé čím dál tím víc. Právě ona vedra totiž zřejmě mohou za nemoc, kterou nyní trpí. "Máme informace o tom, že má nějakou formu alergie, je to asi reakce na horké počasí, které v Pákistánu teď panuje. Dostala na to léky a měla by být v pořádku," řekla mluvčí ministerstva zahraničí Blesku. Jaká nemoc to je ale zůstává záhadou.

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Praha chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady se zásilkou heroinu.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Tereze tak podle všeho hrozí maximálně 14 let ve vězení.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán