Ramzan Kadyrov hrozí Polsku válkou a požaduje omluvu

Ramzan Kadyrov, je od 15. února 2007 prezidentem autonomní Čečenské republiky. Je synem bývalého prezidenta Achmata Kadyrova.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. května 2022 13:39

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov stojí i během válečného konfliktu neochvějně na straně Ruska. Nebránil by se dokonce rozpoutání další války, tentokráte s Polskem. Co vzkázal našim severovýchodním sousedům?

Kadyrov podle Nexty promluvil o plánech útoku na Polsko. Ukrajina je podle něj už uzavřená záležitost. "Pokud přijde rozkaz, ukážeme vám, co dokážeme za šest sekund. Radši si vezměte své zbraně od žoldáků," vzkázal. 

Čečenský vůdce také po Polácích požaduje omluvu za to, co se stalo ruskému velvyslanci. Lidé jej polili rudou barvou. "Nenecháme to bez odpovědi," dodal. 

Kadyrov v první čečenské válce bojoval proti Rusům, v té druhé se ale přidal na jejich stranu a začal jeho vzestup k moci. Prezidentem autonomní republiky se nejprve stal jeho otec Achmat, nakonec i on sám.

Hlavou regionu je momentálně už 15 let, v Čečensku má takřka neomezenou moc, což doprovází i systematické budování kultu osobnosti. 

Témata: Ramzan Kadyrov