Tereza Hlůšková: Už jí nic nebrání v návratu do Česka, potvrdil europoslanec

Tereza H. zadržená v Pákistánu 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. dubna 2022 11:20

Zapeklitý případ Terezy Hlůškové je snad definitivně u konce, a to i podle informací europoslance Tomáše Zdechovského. Lidovecký politik v pátek na sociální síti sdělil, že již neexistuje překážka, která by české občance bránila v odjezdu z Pákistánu do Česka.

Informaci o plánovaném návratu přinesl ve čtvrtek pákistánský server The Current. Uvedl, že pákistánský nejvyšší soud o den dříve zamítl odvolání celníků, kteří s vycestováním Hlůškové nesouhlasili. 

V případu se angažoval také europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který dnes na twitteru napsal, že může definitivě potvrdit, že české občance nic nebrání ve vycestování z Pákistánu. "Neexistuje již žádná překážka, která by jí bránila v odjezdu ze země," poznamenal. 

Hlůškovou v lednu 2018 zadrželi pákistánští celníci s devíti kilogramy heroinu. O rok později proto byla odsouzena k osmi letům a osmi měsícům vězení. Zadržována byla nakonec více než tři roky.

Loni v listopadu konstatoval odvolací soud, že původní rozsudek byl "v rozporu s fakty" a nebyl podložen konkrétními důkazy. Češka se tak dostala na svobodu, dosud ale neodcestovala do své vlasti.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/ Pákistán