Čeho se Tereza H. bojí? O určitých věcech prý kvůli bezpečnosti nemůže vůbec mluvit!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. května 2018 9:42 | Aktualizováno: 27. května 2018 15:40

Už před více než měsícem Češka Tereza H.. která byla v Pákistánu zadržena pro podezření z pašování drog, vyměnila právníka. A přestože prostřednictvím toho nového komunikuje s českými médii, jsou věci, na které stále odpovědět nechce.

Už od ledna je dvaadvacetiletá Tereza v pákistánské vazbě kvůli obvinění z pašování devíti kilogramů heroinu. Původně ji zastupoval Čaudhrí Džavád Zafar, který o sobě prohlašoval, že je jedním z nejlepších právníků v pákistánském městě Láhaur. Od začátku ale nepůsobil příliš seriózně.

Později ho proto dívka vyměnila za Gulla Hassana Khana. A přestože se objevily řada spekulací, proč to udělala, sama Tereza zůstává tajemná a pravý důvod nikdy neprozradila. Právě prostřednictvím nového zástupce Tereza komunikuje s českým deníkem Blesk.

Naposledy například Tereza kritizovala svou „kamarádku“ Simonu, která vesele rozdává rozhovory týkající se právě Terezy. „Když vás dostane do kriminálu tzv. nejlepší kamarádka, staví svou kariéru na vašem neštěstí, tvrdí, že ona sama je nevinná, a všude kolem lže, jak když tiskne, tak to zamrzí, hodně!“ napsala naštvaná Tereza Blesku.

„Ptali se mě: Proč se s ní bavíš? Vždyť je úplně blbá, akorát si s ní děláš ostudu! Já jim odpovídala, že ji mám ráda takovou, jaká je, COŽ BYLA CHYBA. Teď vidím, že inteligenčně je na tom opravdu lépe i houpací kůň, a už ji nechci NIKDY vidět!!!" uvedla Tereza v dopise.

Simonu ale tato slova velmi zamrzela. Vzkázala jí proto, že ji má ráda, trápí se a myslí na ni. „Hodně jsem se nabrečela. To, co se jí stalo, bych nepřála nikomu. Nerozumím, proč poslala takový dopis. I když na druhou stranu to zase chápu, protože jsem o ní řekla, že už ji nechci nikdy vidět. Ale to bylo z důvodu, že na mě byl strašný nátlak a chtěla jsem to všechno uzavřít. Ale vzpomínám na ni pořád a přede všemi v dobrém,“ řekla Simona Blesku.

Zajímavé ale není jen to, co Tereza v komunikaci s deníkem řekla, a co naopak neřekla. Opakovaně se totiž vyhýbala odpovědím na otázky o jejím bývalém advokátovi Zafarovi. „K Zafarovi se vyjádřím později, teď to není bezpečné,“ tvrdí Tereza. Sám Zafar už dříve uvedl, že nemá k výměně právníků co říct a na její konto se vyjádřil, že to je jen její věc. Čeho se tedy Tereza tak obává?

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán