Tereza H. se konečně vrátí domů? Soud měl dát jejímu návratu do ČR zelenou!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. dubna 2022 15:35

Osvobozujícím rozsudkem kauza Terezy Hlůškové zdaleka neskončila. Češka, která strávila několik let v pákistánském vězení, v této zemi nadále zůstává. Podle nejnovějších informací by se snad konečně mohla dostat domů.

Hlůškovou v lednu 2018 zadrželi pákistánští celníci s devíti kilogramy heroinu. O rok a dva měsíce později proto byla odsouzena k osmi letům a osmi měsícům vězení. Zadržována byla nakonec více než tři roky.

Loni v listopadu konstatoval odvolací soud, že původní rozsudek byl "v rozporu s fakty" a nebyl podložen konkrétními důkazy. Češka se tak dostala na svobodu, dosud ale neodcestovala do své vlasti. 

To by se snad nyní mohlo změnit. Podle informací deníku Blesk dnes zasedl pákistánský nejvyšší soud a povolil její návrat do České republiky. "Celníci ji už v zemi nemohou dál zadržovat, podali si stížnost, ta byla ale zamítnuta," uvedl zdroj zmíněného listu. 

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který se v případu angažuje, dnes navíc na twitteru informoval, že minulý týden proběhla jednání o návratu Terezy H. 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán