Petr Kellner po nehodě vrtulníku ještě žil, naznačují nové informace!

Havarovaný stroj, v němž zahynul miliardář Petr Kellner.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. dubna 2022 12:00

Rok po nehodě vrtulníku na Aljašce, při které zemřel podnikatel Petr Kellner, se objevily nové informace o osudu nejbohatšího Čecha. Podle nejnovějších informací byl bezprostředně po pádu stroje ještě naživu.

Na konci března uplynul rok od tragické nehody, jen pár dní poté se o ní objevily nové informace, které naznačují, že miliardář přežil samotný náraz a zemřel až během čekání na záchranu.

Podle serveru Anchorage Daily News z nových soudních dokumentů vyplývá, že Kellner a ještě jedna ze zesnulých osob byli naživu po pádu vrtulníku. Čekání na záchranáře ale bylo tak dlouhé, že svým zraněním nakonec podlehli. 

Materiály údajně neobsahují informaci ani odhad, jak dlouho mohl být podnikatel ještě naživu. Ze zatím neznámých důvodů se po nárazu nespustil alarm, záchranná akce se tak opozdila a vypukla až dvě a půl hodiny po nehodě. Přežil jediný účastník letu, Čech David Horváth.

Kellner byl majoritním vlastníkem společnosti PPF a nejbohatším Čechem. V říjnu 2021 byl prezidentem Milošem Zemanem in memoriam vyznamenán Řádem Bílého lva I. třídy. 

Témata: Petr Kellner David Horváth