Volodymyr Zelenskyj poděkoval princi Williamovi a jeho ženě Kate!

Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. března 2022 12:02

Nejen politici, ale i nejrůznější světové osobnosti vyjadřují podporu Ukrajině a jejímu prezidentovi Volodymyru Zelenskému. Nově se připojili také princ William a jeho manželka.

Jménem Velké Británie vyjadřuje podporu Ukrajině a jejím představitelům především vláda v čele s premiérem Borisem Johnsonem. Dění ve východoevropské zemi ovšem sledují i členové královské rodiny.

Potvrdilo se to dnes ráno, kdy ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v jednom ze svých tweetů děkoval následníkovi trůnu a jeho manželce Kate.

Olena and I are grateful to the Duke and Duchess of Cambridge @RoyalFamily that at this crucial time, when Ukraine is courageously opposing Russia's invasion, they stand by our country and support our brave citizens. Good will triumph.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 1, 2022

"Olena a já děkujeme vévodovi a vévodkyni z Cambridge, že v této rozhodující chvíli, kdy Ukrajina odvážně čelí ruské invazi, stojí za naší zemí a podporují naše odvážné občany. Dobro zvítězí," napsal na sociální síti.

Šestým dnem již Ukrajina čelí ruské agresi. V pondělí byla zahájena diplomatická jednání, jejich první kolo ale žádný zásadní průlom nepřineslo.

Témata: Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr)