Další pád letadla! V Havaně se zřítil Boeing, na palubě bylo sto lidí!

Zřícení Boeingu 737 v Havaně

Autor: ČTK, stars24.cz

18. května 2018 19:47 | Aktualizováno: 18. května 2018 21:23

V kubánské metropoli Havaně se dnes krátce po startu z mezinárodního letiště Josého Martího zřítil letoun Boeing 737. Nehoda si vyžádala mnoho obětí, naznačil kubánský prezident Miguel Díaz-Canel.

Na palubě stroje, který provozuje místní letecká společnost Cubana de Aviación, bylo 113 lidí. Podle agentury AFP neštěstí přežili nejméně tři lidé, kteří byli převezeni v kritickém stavu do nemocnice. Kubánské úřady však tuto informaci zatím nepotvrdily.

Díaz-Canel dorazil na místo neštěstí. Podle serveru Infobae řekl, že to vypadá, že nehoda si vyžádala mnoho obětí. Dodal, že na palubě bylo 104 pasažérů a devět členů posádky.

U zříceného letadla zasahují hasiči a záchranáři. Z místa neštěstí nedaleko místní dálnice a střední školy, které je vidět z terminálu letiště, stoupal hustý černý dým.

Letištní zdroje uvedly, že letoun se zřítil nedaleko letištní plochy, napsala AFP. Stroj podle záběrů kolujících na internetu vletěl do lesního porostu a utrpěl vážné škody.

Letadlo mířilo do města Holguín na východě ostrova. Společnost Cubana si stroj pronajala od mexické letecké společnosti Damojh, napsala server Infobae.

Poslední velká nehoda civilního letadla se na Kubě odehrála v listopadu 2010. Při havárii stroje kubánské společnosti Aerocaribbean tehdy za špatného počasí zahynulo všech 68 cestujících, včetně 28 cizinců.

Témata: zřícení Boeingu 737 v Havaně (18. 5. 2018) Kuba Letecké nehody