Poslední minuty před popravou! Co zachytila ​​kamera u domu zavražděného novináře Kuciaka?

Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. května 2018 16:58

V kauze vraždy novináře Jána Kuciaka († 27) a jeho snoubenky Martin Kušnírové († 27)? Slovenská policie získala záběry z pouličních kamer nedaleko domu, ve kterém bydleli. Na nich jsou mimo jiné také zachyceny poslední chvíle zamilovaného páru, který plánoval svatbu!

Policie kamerové záznamy zkoumala, aby zjistila, jestli na nich nebude pachatel vraždy, která otřásla celou Evropou. Na videu jsou ale také zachyceny poslední chvíle zamilované dvojice!

Na záběrech je vidět, jak Martina vychází 21. února v 18:27 na hlavní cestu a míří směrem ke Galantě. Její matka Zlatica serveru cas.sk vysvětlila, že Janovi se tehdy pokazilo auto a Martina ho jela vyzvednout. V 19:03 se auto vrací k domu. 

„Ano, ty pořízené záběry, jak Martinka jela pro Janka, jsem viděla. V podstatě to byly poslední momenty, které je zachytily živé,“ potvrdila Zlatica Kušnírová. „Prožívala jsem zvláštní pocit. Sledovala jsem jejich poslední okamžiky. Vůbec netušili, co je čeká po příchodu domů,“ říká zkroušená žena.

Prokuratura už na konci března informovala, že mladý pár zemřel v časovém rozmezí pět minut, oba někdo zastřelil ve večerních hodinách 21. února. Těla policisté objevili až po čtyřech dnech, když se dvojice neozývala rodině. Pachatel ani objednatel popravy nejsou dodnes známí. 

Generální prokurátor Jaromír Ciznar nedávno definitivně potvrdil, že motivem byla práce mladého investigativního novináře, který poukázal na propojení mafie a nejvyšších politických špiček.

Paní Zlatica dodala, že doufá, že obě vraždy budou objasněny a že policie pachatele chytí. „Já stále věřím a každý den se modlím, aby se to stalo," dodala truchlící matka Martiny.

Témata: vražda slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka (26. 2. 2018) Ján Kuciak Slovensko