Jak vychází Tereza H. s krutými bachaři a vězeňkyněmi? Dívka prozradila, co celé dny za mřížemi dělá!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. května 2018 20:02

Pakistánská věznice Kot Lakhpat a její dozorci nemají ve světě právě nejlepší pověst. Češka Tereza H. která byla zadržena v lednu s devíti kilogramy heroinu, si ale příliš nestěžuje. Tvrdí, že díky jejímu původu se k ní bachaři chovají jinak než k Pákistánkám!

Tereza sama přiznává, že v tuto chvíli nemůže říct úplně vše, protože by se jí to mohlo tvrdě vymstít. V dopise, který prostřednictvím právníka poslala Blesku, třeba píše, že za mřížemi se drží spíše v ústraní a že s pákistánskými vězeňkyněmi se příliš nevídá.

„Celé dny jsem na cele a snažím se zabavit hraním karet a čtením anglických knih, čímž si angličtinu krásně procvičuji," říká.

A přestože věznice v Láhauru nemá příliš dobou pověst kvůli úplatkářství a krutým dozorců, sama Tereza s nimi podle svých slov vychází dobře. „Bachaři jsou o.k., ale to jen díky tomu, že nejsem z Pákistánu. Na cizince si dovolovat nemůžou," vysvětlila.

Na začátku ledna navíc Češka vyměnila svého obhájce. Stěžuje si na to, že její bývalý právní zástupce nebyl seriózní a neposkytoval jí informace ze slyšení. 

Terezu původně zastupoval Čaudhrí Džavád Zafar. Ten se chvástal, že je jeden z nejlepších právníků v Láhauru. Zpočátku ochotně poskytoval rozhovory a informace českým médiím. Nakonec ale po českých novinářích chtěl peníze. Tvrzení právníka navíc občas odporovala realitě.

„Mého nového právníka jsem zvolila na základě kladných recenzí vězeňkyň. Zatím mě utvrzuje v tom, že jsem vybrala správně. Snad za mě bude bojovat tak, jak mi slíbil a společnými silami se dopracujeme k výhře!" doufá.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán