Češka Petra (†32) je mrtvá! Nalezli ji v londýnském parku

Policie Velké Británie

Autor: stars24.cz, ČTK

12. prosince 2021 12:52 | Aktualizováno: 12. prosince 2021 21:59

Pohřešovaná česká občanka byla v Londýně nalezená mrtvá. Potvrdil to na twitteru ministr zahraničí Jakub Kulhánek s odvoláním na britskou policii, která vyšetřuje příčinu smrti. Podle mluvčí ministerstva byla rodina pohřešované vyrozuměna.

"Velmi smutná zpráva: Britská policie dnes odpoledne našemu zastupitelskému úřadu v Londýně bohužel potvrdila, že nalezla tělo pohřešované české občanky. Příčina úmrtí se vyšetřuje. S ohledem na rodinu nebudeme k případu sdělovat více informací," napsal Kulhánek.

Dvaatřicetiletá Češka Petra Srncová, která v Londýně pracovala jako zdravotnice v dětské nemocnici, se pohřešovala asi dva týdny. Tělo se podle britského tisku našlo dnes dopoledne v parku Brunswick ve čtvrti Camberwell na jihu Londýna, kde bydlela.

Policie už dříve v souvislosti s případem zadržela jednoho muže, který byl dnes podle listu The Guardian propuštěn na kauci. "V této rané fázi (vyšetřování) je smrt ženy považována za nevysvětlenou," citoval deník z komuniké londýnské policie. Podle policejního prohlášení se čeká na formální identifikaci, ale rodina pohřešované byla o vývoji informována.

DCI Lucy O'Connor appeals for info to help find nurse Petra Srncova who is missing from #Camberwell.Petra was last seen on 28 Nov and reported missing on 3 Dec.If you have any info please ☎️ 101 or tweet @MetCC ref 21MIS037753.Read more ➡️ https://t.co/00uC34k7hF pic.twitter.com/V87KCbVAtS

— Lambeth Police | Central South BCU (@LambethMPS) December 11, 2021

Policie po Češce několik dní pátrala. Naposledy byla spatřena před dvěma týdny, když jela z práce domů. Velké obavy projevovala její rodina v České republice, uvedla v sobotním videu Lucy O'Connorová z policejního oddělení ve čtvrti Lambeth, kde Srncová pracovala. Pohřešovaná Češka podle ní v neděli 28. listopadu okolo 19:45 odešla z práce a zamířila domů do čtvrti Camberwell.

Před nastoupením do autobusu si ještě vybrala peníze. Naposledy byla údajně spatřena v autobuse asi o půl hodiny později. Její zmizení nahlásil 3. prosince jeden z jejích kolegů.

Veřejnost ke spolupráci vyzvala i labouristická poslankyně Harriet Harmanová, která v sobotu na případ Srncové upozornila při tiskové konferenci. Od 7. prosince bylo po Srncové, jejíž bydliště bylo v Uherském Hradišti, vyhlášeno pátrání také v České republice.

Témata: Policie Velká Británie Velká Británie