Filmaře Carvalha zabila úderem hlavy žirafa. Letěl vzduchem pět mětrů

Carlos Carvalho

Autor: Jan Novák, stars24.cz

7. května 2018 3:24

Jihoafrický filmař Carlos Carvalho zemřel po střetu se žirafou při natáčení v Jihoafrické republice. Oznámila to jihoafrická agentura CallaCrew.

Sedmačtyřicetiletý filmař natáčel v přírodním parku Glen Afric nedaleko Pretorie.

Žirafa udeřila muže hlavou a Carvalho letěl vzduchem pět metrů. Utrpěl těžké zranění hlavy. Letecky byl sice převezen do nemocnice v Johannesburgu, kde ale zemřel.

Neštěstí se stalo ve středu v safari parku a Carvalho se snažil zabírat detaily těla a nohou žirafy, která začala být neklidná. Mluvčí parku sdělila, že Carvalho nedodržel bezpečnostní doporučení a že to, co se stalo, není chyba zvířete, které se jmenuje Gerald. "Neměl povolení natáčet, jednal na vlastní pěst. Nehodláme Geralda utratit, neudělal nic špatného. Nepovažuji ho za nebezpečného, je to prostě velké divoké zvíře a ten člověk neuposlechl bezpečnostní doporučení," řekla mluvčí.

Carvalho pracoval na seriálu, který pojednává o britské rodině, jež založila v Jihoafrické republice nemocnici pro zvířata.

Carvalho je znám zejména podílem na filmu z roku 2013 The Forgotten Kingdom (Zapomenuté království), za nějž dostal cenu africké filmové akademie, uvedla agentura CallaCrew.

Témata: Carlos Carvalho úmrtí