Tereza Hlůšková: Týden od zproštění obžaloby! Jak to vypadá s návratem do ČR?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. listopadu 2021 8:38

Již celý týden uplynul od osvobozujícího verdiktu v případu Terezy H., která se tak může těšit domů do Česka. Zatím ale na cestu do rodné země nevyrazila. Na čem vázne její návrat?

Jak jsme vás informovali, podle europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) se očekávalo propuštění z vězení z procedurálních důvodů začátkem tohoto týdne. Ministerstvo zahraničí počítá s návratem osvobozené Češky do vlasti koncem týdne.

Mluvčí resortu Eva Davidová v pátek ČTK sdělila, že propuštění a všechny další procesy váznou na vyhotovení písemného rozsudku a navrácení osobních věcí včetně cestovního pasu.

Diplomatické zastoupení ČR v Pákistánu je následně připraveno zajistit Tereze H. ubytování do dobu odletu ze země. S ohledem na výslovné přání rodiny neuvádí ministerstvo další podrobnosti.

Češku zadrželi celníci na letišti v pákistánském Láhauru v lednu 2018 s devíti kilogramy heroinu. V březnu 2019 byla odsouzena k trestu osmi let a osmi měsíců, proti verdiktu se odvolala. V listopadu 2021 ji soud zprostil obžaloby.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán