Tereza Hlůšková: Komplikovaný návrat do Česka! Hrozí zpoždění?

Tereza Hlůšková 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. listopadu 2021 10:37 | Aktualizováno: 5. listopadu 2021 22:03

Co možná nejdříve by si bezpochyby chtěla vrátit z Pákistánu do Česka soudem osvobozená Tereza H. Je ale nutné splnit veškeré procedury vedoucí k jejímu propuštění a návratu domů. Komplikuje se tento proces?

Příjemně, osvobozujícím rozsudkem, v nějž možná už ani nedoufala, začal tento týden pro Terezu H., která strávila poslední roky ve vězení v Pákistánu poté, co ji celníci zadrželi na tamním letišti v Láhauru s několika kilogramy heroinu v zavazadlech. Pak se ale začala lehce komplikovat její cesta domů.

Ministerstvo zahraničí v průběhu týdne pro ČTK uvedlo, že přesný termín propuštění z věznice zatím není znám. Do případu se následně vložili i někteří čeští politici.

Dnes jsme hovořili s pákistánským ministrem spravedlnosti a práva @Farogh_NaseemPK o detailech propuštění Terezy Hlůškové. Podle ministra je její propuštění z procedurálních důvodů očekáváno začátkem příštího týdne.@CTK_cz @mfdnes @televizninoviny pic.twitter.com/ierY5h47Cr

— Tomáš Zdechovský (@TomasZdechovsky) November 4, 2021

Konkrétně europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) ve čtvrtek na twitteru napsal, že hovořil s pákistánským ministrem spravedlnosti a práva. Podle toho je propuštění soudem osvobozené Češky "z procedurálních důvodů očekáváno začátkem příštího týdne".

Jeho koncem přitom ministerstvo původně počítalo s návratem Terezy H. do České republiky, ačkoliv upozorňovalo, že nejprve je nutné doručení písemného rozsudku a navrácení osobních věcí včetně cestovního pasu. Je tedy otázkou, zdali nakonec nedojde ke zpoždění. 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/