Šok v kauze zadržené Terezy! Unikla trestu smrti?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 7

Autor: stars24.cz

1. května 2018 11:34

Podle paragrafu 9-C bude rozhodovat pákistánský soud o osudu Terezy H. Výši trestu jednoznačně určuje množství převážené nebo vyráběné drogy! Jaký trest tedy čeká Terezu při množství drog, které převážela?

Od roku 1997 je v Pákistánu v platnosti zákon o návykových látkách. Jeho devátý bod se věnuje trestu při porušení zákazu držení drog. Tresty se stupňují podle množství držené drogy.

Tereza H. nedržela zrovna malé množství nelegální drogy, což znamená, že ji čeká jeden z nejvyšších trestů! V jejím kufru totiž našli celníci celkem devět kilogramů heroinu. A jak vypadá trest, který by mohl pašeračku postihnout?

Podle příslušného odstavce hrozí obžalovanému trest smrti, doživotí nebo trest odnětí svobody do 14 let a také finanční pokuta ve výši milionu rupií (asi 180 tisíc korun). V případě odsouzení by dívka trest smrti nespíš nedostala, ale od doživotí ji dělí jen pouhých pár dekagramů váhy!

Zákon má ale pro Terezu významný dodatek: "Pokud je množství drogy vyšší než deset kilogramů, nesmí být trest nižší než doživotí."

Na to jaké důkazy vyšetřovatelé proti Češce nashromáždili a jak bude celý soud probíhat se budeme zaměřovat dále.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu