Tragická nehoda autobusu v oblíbené destinaci českých turistů: 10 mrtvých!

Autobus, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. července 2021 17:00

Deset mrtvých a několik desítek zraněných si vyžádala tragická autobusová nehoda na dálnici v Chorvatsku. Čeští turisté by mezi oběťmi havárie být neměli.

Chorvatsko je oblíbeným dovolenkovým rájem českých turistů, přičemž řada z nich jezdí k Jadranu autobusem. Čeští občané by však mezi oběťmi dnešní tragické nehody být neměli.

Ministerstvo zahraničních věcí je kvůli tomu v kontaktu s chorvatskými úřady. "Byli jsme informováni, že by mezi oběťmi neměli být čeští občané," uvedl na twitteru ministr Jakub Kulhánek (ČSSD).

Je mi nesmírně líto dnešní tragické autobusové nehody v Chorvatsku. Upřímnou soustrast pozůstalým. @mzvcr je v kontaktu s chorvatskými úřady, byli jsme informováni, že by mezi oběťmi neměli být čeští občané.

— Jakub Kulhanek (@JakubKulhanek) July 25, 2021

"Je mi nesmírně líto dnešní tragické autobusové nehody v Chorvatsku. Upřímnou soustrast pozůstalým," dodal Kulhánek jménem České republiky.

Kromě deseti obětí na životech si havárie vyžádala přes čtyři desítky zraněných. Autobus údajně mířil z Německa do Kosova a jeho nehodu podle dosavadních zjištění mohla způsobit únava řidiče.

Témata: Nehody autobusů Autobusy Chorvatsko