Papež František je v nemocnici! Musí na operaci!

František, vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio SJ (* 17. prosince 1936 Buenos Aires, Argentina), je 266. papež katolické církve, suverén státu Vatikán, jehož zvolilo konkláve dne 13. března 2013.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. července 2021 17:04

Papež František byl dnes přijat v římské nemocnice, kde se podrobí naplánovanému chirurgickému zákroku. Informoval o tom mluvčí Vatikánu Matteo Bruni.

Podle něj trpí čtyřiaosmdesátiletý papež zúžením střeva. Termín operace mluvčí nesdělil, řekl pouze, že později vydá Vatikán další prohlášení.

Papeže dnes bylo vidět zdravit se s lidmi na Svatopetrském náměstí. Oznámil, že se v září chystá navštívit Maďarsko a Slovensko.

Před týdnem při obdobné příležitosti žádal věřící, aby mu věnovali zvláštní modlitbu, což podle médií při zpětném pohledu mohlo znamenat, že žádal o podporu pro chystanou operaci.

V lednu František zrušil kvůli bolesti nervů v noze svá veřejná vystoupení, podobné potíže měl už v prosinci. O svých problémech v minulosti otevřeně hovořil. Jednalo se o bolesti v dolní části těla, kterou způsobuje skřípnutý a podrážděný sedací nerv.

Témata: Papež František operace