Kam se podělo půl tuny marihuany? Sežrali ji myši, volají policisté

Drogy

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. dubna 2018 14:26 | Aktualizováno: 14. dubna 2018 17:42

Z policejního skladu ve městě Pilar severozápadně od Buenos Aires zmizelo přes půl tuny marihuany. z krádeže bylo obviněno devět policistů včetně bývalého komisaře. Ti na svoji obranu tvrdí, že marihuanu zkonzumovaly myši, informuje o bizarním případu BBC

V policejním skladu města Pilar mělo být 6 tun zabavené marihuany. Když provedl nový komisař inventuru, zjistil, že ji je tam pouze 5460 kilogramů. Zbytek záhadně zmizel.

Okamžitě bylo obviněno devět policistů včetně bývalého policejního komisaře. Ti všechna obvinění odmítají. Za zmizelou marihuanou jsou podle nich myši, které ji měli zkonzumovat.

Soudce povolal jako svědka experta na hlodavce z univerzity Buenos Aires Gonzálá Charvaye. Ten obhajobu policistů rozmetal: „Myš je sice malá, ale ne hloupá. Marihuanu si s potravou nesplete. A pokud by se tak stalo, všude by se válely mrtvé myšky.“  

Všichni policisté jsou zatím obviněni z nedbalosti. Bývalý policejní komisař Javier Specia vedle toho čelí ještě obvinění z toho, že nepodepsal předávací listinu, a že několik let nepodával majetková přiznání.   

Témata: Marihuana argentina