Hrůza v Hamburku: Mladý Nigerijec před zraky lidí ubodal svou ženu a malou dcerku

Německá policie, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz

13. dubna 2018 0:32

Třiatřicetiletý muž z Nigeru dnes na nástupišti městské dráhy v Hamburku před zraky cestujících nožem ubodal svou bývalou 34letou ženu a roční dcerku.

Dítě zemřelo na místě. Matka, podle policejních údajů Němka, podlehla svým zraněním v nemocnici. Podezřelý byl zadržen a soudce má v pátek rozhodnout o vazbě, informovala agentura DPA.

Hrůzný čin, jehož okolnosti jsou nejasné, se stal na stanici Jungfernstieg v centru severoněmeckého přístavního města. Muž oběti bodal "velmi cíleně a velmi rozsáhle", řekl mluvčí policie Timo Zill.

Podezřelý podle policie sám zavolal na tísňové telefonní číslo, policie volání přijala kolem 10:50 SELČ. Vyšetřovatelé předpokládají, že za krveprolitím je vztahový problém. Mnoho detailů je nám momentálně zcela nejasných," připustil však Zill. Podle něj ale existuje mnoho očitých svědků, kteří jsou vyslýcháni. Policie chce vyhodnotit i záběry z kamer.

Na místo po činu přijelo mnoho policistů a hasičů. Vyslán byl i vrtulník záchranářů. Okolí bylo uzavřeno, což si vyžádalo i omezení v dopravě.

Německo v poslední době zažilo šok z několika násilných činů spáchaných nožem. Například v Hamburku loni v říjnu Pákistánec ubodal svou dvouletou dceru. Muž se k činu přiznal, proces ještě neskončil.

V Kielu se zase zpovídá u soudu 40letý Turek, který na ulici údajně ubodal svou 34letou manželku před zraky jednoho z jejich dětí. Ve Freiburgu stanul před soudem 53letý muž alžírského původu, protože loni v červenci u pozemních garáží v městečku Teningen údajně ubodal kuchyňským nožem svou bývalou přítelkyni a jejich společného syna.

Témata: Hamburk Německo Vražda