Táta roku? Rozhodně ne ten, který nechal své dcery na benzínce a všiml si toho až po 160 km!

Děti

Autor: Lelková, stars24.cz

5. dubna 2018 6:59

S kuriózním případem se pochlubili němečtí policisté. V sobotu ráno dvě dívky ve věku 10 a 14 let požádali o pomoc dálniční policii. Jejich otec je totiž zapomněl na benzínce, kde tankoval na cestu k italskému jezeru Lago di Garda. Ovšem, než si toho muž všimnul už byl skoro v cíli!

Otec s dcerami z německého města Baunatal vyrazil již brzy ráno na výlet k italskému jezeru. Za Mnichovem zastavili na odpočívadle u dálnice Holzkrichen-Süd, kde jeho dvě dcery šly na záchod, zatímco muž tankoval.

Aniž by zkontroloval, zda má všechny pasažéry ve voze, otec vyrazil směrem k rakouským hranicím. Dívky se nestačili divit kde mají auto s jejich tátou, když se vrátily z toalety. Podle webu hna.de dívky prohledaly parkoviště, zda na ně otec nečeká jinde, a až po půl hodině požádaly o pomoc obsluhu na čerpací stanici. Ta v šest ráno zavolala policii.

Avšak jediné číslo, které si pamatovaly, bylo telefonní číslo na jejich matku, která policii dala kontakt na otce jejich dětí a doufala jen v tom nejlepší! Sedmačtyřicetiletého může se ale nedařilo kontaktovat. Policie se mu pokoušela dovolat 48krát!

Až před osmou hodinou ranní se muž přihlásil na operační středisko policistů v jihobavorském Rosenheimu, kde se policistům přiznal, že chybějících dcer si všiml až po 160 kilometrech od čerpací stanice.

Jeho dcery na něj zatím trpělivě čekaly na odpočívadle, na kterém je nechal. Od zaměstnanců čerpací stanice dostaly občerstvení. Otce zřejmě žádné potíže se zákonem nečekají. „Musíme zjistit, jestli to nebyl záměrný čin," řekli policejní mluvčí pro web hna.de. „Nic tomu ale nenasvědčuje.“

Témata: Německo děti Čerpací stanice