Nové informace v případu vraždy Jána Kuciaka! Co se v domě smrti odehrálo?

Ján Kuciak 9

Autor: Hrušková, stars24.cz

30. března 2018 18:49

Ján Kuciak byl nalezen mrtvý ve svém domě spolu se svojí snoubenkou na konci února letošního roku. Motivem vraždy neznámého pachatele byla nejspíše jeho novinářská činnost. Nikdo dodnes nevěděl přesný datum úmrtí, nyní vám přinášíme prohlášení prokurátora.

Prokurátor speciálního úřadu prokuratury prohlásil, že na místě vraždy nebyly zjištěné žádné stopy zápasu a nebylo nic odcizeno. To je podle něj známka toho, že šlo o úkladnou vraždu, která souvisela s jeho novinářkou činností.

 „Tyto okolnosti naznačují, že šlo o vraždu na objednávku,“ prohlásil prokurátor deníku Aha, který si nepřál zveřejnit jeho jméno. Dále potvrdil, že byl mladý pár zavražděn 21. února, tedy čtyři dny před nalezením těl. Obě vraždy se staly v rozpětí pěti minut a střelec použil pistoli kalibru devět milimetrů.

Ján Kuciak byl investigativní novinář, který se zabýval propojením italské mafie a slovenské vlády. Dále pracoval na odhalování daňových podvodů známých slovenských politiků, z toho důvodu začali lidé obviňovat z jeho vraždy i premiéra Roberta Fica a ministra vnitra Roberta Kaliňáka, kteří byli nuceni podat demise a odstoupit z vlády.

Celá vražda rozpoutala ve Slovenské republice národní pobouření. Občané demonstrují a žádají o mezinárodní vyšetřování. Vrahem byl nejspíše profesionál, který vykonával hrůzný čin na objednávku a přesně věděl, kdy bude novinář doma. S partnerkou Martinou, která byla rovněž zastřelena, chystali svatbu a měli už vše zařízené. Bohužel netušili, co je čeká.

Témata: Ján Kuciak Robert Fico Robert Kaliňák