Útok v San Francisku! Auto projelo davem lidí, na místě leží bezvládná těla!

Auto vjelo do davu lidí v San Francisu (28.3.2018).

Autor: ČTK, stars24.cz

29. března 2018 0:00

Řidič v San Francisku dnes najel vozem do pěti chodců, přičemž jednoho člověka zabil a další vážně zranil. Z místa činu pachatel uprchl. Motiv činu zatím objasněn nebyl.

Zraněno bylo pět lidí, čtyři z nich podle agentury Reuters bojují o život. Stanice Fox News později uvedla, že jeden člověk zemřel a že ve vážném stavu zůstávají tři zranění. Čtvrtý je ve stabilizovaném stavu. 

Policie s odvoláním na svědky uvedla, že události předcházela hádka. "Řidič vozu po fyzické potyčce s pěti lidmi do nich svým vozem najel," stálo v prohlášení policie. Co k hádce vedlo, zatím není jasné. Policie bližší podrobnosti nesdělila.

Televizní stanice KNTV informovala, že řidič vyzbrojený menší sekerou se nejprve pohádal s lidmi na chodníku, kteří ho ale zahnali zpět do jeho vozu. Poté do davu najel.

Server The independent s odvoláním na policejní mluvčí uvádí, že policie nemá o podezřelém žádné informace. V reportáži televize NBC záchranáři v oblasti známé jako Bay Area pomáhali člověku, jenž ležel na chodníku. 

BREAKING UPDATE: 1 person has died after a driver reportedly swung an ax at 5 people and ran over them in San Francisco; suspect in custody - KNTV pic.twitter.com/ZtSO8hzYMV

— Breaking911 (@Breaking911) 28. března 2018

Média se ale odkazují na svědka, který popsal řidiče jako "tmavého hispánce nebo světlého afroameričana ve věku mezi asi 40 a 50 lety.

Úřady uvedly, že incident byl izolovaný a veřejnost podle nich není ohrožena. K incidentu došlo v průmyslové čtvrti u nábřeží několik kilometrů od finanční čtvrti města.

Paul Lim, který nedaleko místa incidentu pracuje, v rozhovoru pro list San Francisco Chronicle uvedl, že na protější straně ulice viděl dvě bezvládná těla. "Dalšího utěšoval kamarád, který volal pomoc. Další se pohyboval velmi pomalu," dodal.

Témata: auto vjelo do davu lidí (obecně) USA