Tchaj-wan přivítal rok 2021! VIDEO ohňostroje!

Ohňostroj na Tchaj-wanu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. prosince 2020 20:57

Zatímco v Hongkongu byl novoroční ohňostroj zrušen, na Tchaj-wanu se uskutečnil prakticky beze změn. Podívejte se, jak proběhl.

V Číně před oslavou civilního kalendáře dávají přednost oslavám příchodu lunárního nového roku. Oslava roku buvola začne 12. února 2021. V posledních letech jsou v Číně populární i západní tradice včetně silvestra, letos je však omezí i nízké teploty, v Pekingu je okolo 15 stupňů Celsia pod bodem mrazu. Peking kvůli koronaviru zrušil tradiční čtyřdenní světelnou projekci na televizní věži. Chrám Lama omezil na polovinu počet turistů, kteří ho mohou navštívit a také samotní Číňané letos cestují o poznání méně, než je v tomto období zvykem.

Novoroční ohňostroj byl zrušen v Hongkongu, a to druhým rokem za sebou. V roce 2019 byly oslavy zrušeny kvůli obavám z protivládních demonstrací.

Prakticky beze změn se uskutečnily oslavy nového roku na Tchaj-wanu, kde si covid-19 doposud vybral sedm obětí na životech. Obyvatelé metropole se mohou těšit na ohňostroj s výškovou budovou Taipei 101 na pozadí.

Témata: Ohňostroje Tchaj-Wan