Tereza práskla koho mohla! V Pákistánu probíhalo další soudní jednání

Tereza H. zadržená v Pákistánu 6

Autor: stars24.cz

12. března 2018 16:30

V Pákistánu probíhalo tento víkend další soudní stání s Terezou H. celníci ji zadrželi 10. ledna tohoto roku s plným kufrem heroinu. Dívka tvrdí, že o celé věci neměla ponětí, myslela si, že jde jen o látku na přípravu drog, ne o samotný heroin. V případu začali být vyslýchání i členové gangu, které Tereza udala v naději, že jí to pomůže zmírnit trest, který jí hrozí.

První soudní jednání mělo probíhat již minulý týden, soudce však případ odročil na 17.března z důvodu své nemoci. Nakonec se vše urychlilo a tuto sobotu předvedla pákistánská policie pašeračku před soud.

V případu však prozatím, nedošlo k žádnému posunu. Celý proces trval 15 minut než ho soudce opět odročil. Soud má prý k případu již vyhotovené dívčino obvinění, ovšem zajím v původním jazyce. Podle ministryně zahraničí zatím nebylo přeloženo do angličtiny a tudíž jí prozatím není známo.

Valentová dále prozradila, že během soudního jednání navštívil Terezu honorární konzul, který s dívkou mohl chvíli pohovořit a předat jí dopis od její rodiny.

Zásadní však v případu je, že Tereza H. začala podávat udání na jednotlivé členy gangu, kteří se podíleli na převozu drog. K sobotnímu stání byl předveden jeden člen gangu, muž jménem Shoaib, který podle její výpovědi, pomáhal se zařizováním ubytování a focení v Pákistánu. Podle všeho převážela drogy na žádost svého bratra, který je blízce spojen s bossem Tárikem.

Pákistánská policie dále obvinila další muže na základě dat z Terezina mobilního telefonu. Jak informoval server Pakistan Point i o těch bude soud rozhodovat v případu Terezy H. Dívka si svým udáváním na jednu stranu sice krk zachraňuje, otázkou zůstává, zda bude mimo vězení v bezpečí. Údajně jde totiž o velmi rozsáhlý gang, na to teď Tereza nejspíš nemyslí.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán