Ficova mafiánská milenka? Trošková je jen špičkou ledovce, Kuciakova vražda odkryla děsivě věci kolem vlády!

Mária Trošková, bývalá asistentka slovenského premiéra Roberta Fica. 8

Autor: Hrušková, stars24.cz

8. března 2018 17:01

Celé Slovensko se nyní stydí za svého premiéra. Ten dělá ostudu na každém kroku a nyní tomu nasadil korunu. Na schůzku s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, vzal svojí poradkyni Máriu Troškovou. Na tu v poslední době vyplouvají zajímavé informace. Například její propojení s mafií. I přes jasné náznaky nesouhlasu německé vlády, vzal svojí údajnou milenku s sebou. Slovensko teď dává za vinu premiérovi smrt mladého investigativního novináře Kuciaka.

To, zda je Trošková skutečně milenkou Fica, nikdo s jistotou neví, avšak vše tomu nasvědčuje. Dokazuje to i fakt, že si premiér doslova vynutil její účast na cestě do Německa.

„Není příjemné, když vám vaši němečtí kolegové naznačí, že se složením vaší delegace mají problém. Ještě horší je, když víte, že mají pravdu. Co ale bylo tehdy nejhorší, bylo to, že Úřad vlády SR odmítl ustoupit. Dal podmínku, že Trošková na setkání musí být, nakonec se schůze a oficiálního oběda skutečně zúčastnila,“ uvedl Gažovič.

Byla Trošková nastrčená italskou mafií do slovenské vlády? Je tu jistá možnost, že ano, a byl by k tomu dobrý důvod. Mafie by mohla získávat informace přímo ze zdroje. Zajímavý je i fakt, že nikdo netuší jak se mohla bývalá vítězka soutěže krásy dostat tak blízko premiérovi. Vzhledem k její milosti, kdy byla obchodní partnerkou a přítelkyní italského podnikatele Antonina Valady, na kterého přišlo varování přímo od italské policie.

Fico je teď vystaven velkému tlaku. Politická strana na něj naléhá kvůli odstoupení z vlády. Čelí obvinění, že právě díky jeho kontaktům, byl zavražděn investigativní novinář Ján Kuciak a jeho přítelkyně. Ficův psychický stav se na něm začal podepisovat. To je zřejmé již z jeho vzhledu. Na Slovensku se krize stále stupňuje a čelí čím dál tím větším útokům na jeho osobu.

Ostatně i slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák demisi odmítal a stál za ním i premiér Robert Fico, podle posledních informací ale v pondělí odstoupí. Tvrdí to slovenská média, která citují informace agentury SITA.

Demisi Kaliňáka požadovala opozice i koaliční strana Most-Híd. Fico se snažil najít z této krize řešení, vláda se mu ale stále více rozpadala pod rukama. "Budeme nabízet taková řešení, aby Most-Híd mohl pokračovat ve vládě. Vnímám realitu a jsem připraven o věcech hovořit," řekl Fico na tiskové konferenci. 

Po demisi ministra kultury Marka Maďariče, který kvůli vraždě novináře rezignoval, ale začalo státní správu opouštět stále více lidí. Odcházejí poslanci, úředníci, a tajemník bezpečnostní rady státu Viliam Jasaň a  Trošková po vraždě novináře také rezignovali na své posty na úřadu vlády.

Aby toho nebylo málo, tři opoziční strany na Slovensku chtějí vyvolat hlasování sněmovny o vyslovení nedůvěry vládě. Na prosazení svého návrhu ale nemá opozice v parlamentu dostatek hlasů. Slováci se navíc bouří a chystají další masové protesty. A co je možná ze všeho nejhorší, policie není vyšetření dvojnásobné vraždy o nic blíže.

Pachatele dosud nedopadla a na případ uvalila informační embargo. "Na základě pokynu dozorujícího prokurátora není možné ze strany policie poskytovat informace k případu dvojnásobné vraždy ani k jednotlivým informacím z vyšetřování případů souvisejících s touto kauzou. V současnosti se proto policie nebude vyjadřovat k žádným otázkám,“ uvedla v prohlášení.

Témata: Robert Fico Mária Trošková