Vysmátá Češka celebritou? Tereza H. si s vězením očividně hlavu neláme!

Tereza H před Pákistánským soudem, kde čeká na prodloužení vazby 5

Autor: stars24.cz

8. března 2018 9:05

Zadržená Tereza H. šokovala nejen občany České republiky, ale i Pákistánu. Tam Terezu považují v podstatě za celebritu. Všichni se chtějí vyfotit s blondýnkou z Evropy!

Tereza od začátku tvrdí, že o drogách nevěděla, myslela si že převáží pouze látku pro výrobu drog. Tato mladá dívka byla zadržena 10. ledna na letišti v Pákistánu. Podle nejnovějších fotografií se zdá, že Tereze pákistánské vězení prospívá. Přibrala a dokonce se na každé fotografii usmívá. Zřejmě to nebude tak hrozné, jak každý tvrdí.

Přelíčení začalo minulý týden. Doteď ovšem ještě nebylo ukončeno. Soudce, který měl vznést rozsudek, onemocněl. Tereze hrozí velmi vysoký trest a zda si je toho vědoma nevíme. Ale podle úsměvů, které rozdává, zřejmě věří v dobrý konec.

Dívka vkládá všechnu naději do svého kontroverzního právníka Čaudhrí Džaváda Zafara, který se snaží uhrát celý proces na Terezinu nevědomost o obsahu pašované látky. Tereza je prý naivní holka, která si myslela, že jde pouze o látku, ze které se drogy připravují, ne o heroin.

Bohužel ať už bude verdikt soudu jakýkoliv, čeká Terezu H. pobyt za mřížemi. Naštěstí slečna nepřevážela množství vyšší než 10 kilogramů, proto jí nehrozí trest smrti. Ten je v Pákistánu udělován i za zločiny jako je právě převážení drog.

Terezin případný převoz do České republiky je běh na dlouhou trať. Podle novinářky Terezy Englové, která poskytla rozhovor tn. cz, může celý proces převozu trvat i několik let. Musí počkat do vznesení rozsudku, pak se teprve bude Ministerstvo zahraničí pokoušet o další kroky.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu