Vzal si Alláh českého turistu? Roman svou předpovědí šokoval!

Roman, který zemřel na dovolené v Egyptě 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. března 2018 3:40

Devětatřicetiletý český turista Roman přišel o život na dovolené v egyptské Hurghadě. Zemřel v nemocnici, kam ho odvezli kvůli problémům s dýcháním. O své smrti ale hovořil už několik dní před ní.

Příčinou smrti bylo selhání srdce a česká ambasáda v Káhiře se po skonu turisty spojila s rodinou zesnulého a domluvila převoz těla do ČR. Roman zemřel v pátek v ranních hodinách.

Turista si stěžoval na dýchací problémy již den před tím, proto byl převezen do nemocnice, kde následně zemřel. Svou smrt ale možná předvídal dopředu, rozepsal se o ni totiž na sociálních sítích.

"Osvítil mě Alláh, takže tu zůstanu," napsal Roman, který byl v Egyptě se svou manželkou a dvěma dětmi, jedenáctiletou dcerou a šestiletým synem. A jak napsal, tak se také stalo.

Původně se přitom pouze zdálo, že vtipkuje. O tom svědčí i komentáře pod příspěvkem, kdy mu jeden z kamarádů napsal, že pokud jej osvítil Alláh, tak by se už neměl vracet.

Problémy s dýcháním měl i jeho syn, o jeho současném zdravotním stavu ale žádné informace nejsou. Podle vyjádření ministerstva zahraničí ale trpěl český turista dlouhodobými zdravotními problémy. 

Jak mohl ale teprve devětatřicetiletý muž zemřít na selhání srdce je otázkou, která nejspíš souvisí právě s údajnými problémy. O jaké přesně jde ale ministerstvo nesdělilo.

Za poslední dobu navíc nejde o jediné úmrtí Čecha v Egyptě. Loni byla při jednom z nich zraněna česká turistka, která později zemřela. Vyšetřování její smrti stále není uzavřeno.

Otřesná událost potkala také Brita Adriana Kinga, shodou okolností opět v Hurghadě. Během dovolené zkolaboval a lékaři mu diagnostikovali selhání ledvin. Zjistilo se ale, že turista nemá platné pojištění, protože pojišťovně nesdělil přesné informace o svém zdravotním stavu.

Jeho otec Charles kvůli tomu několikrát kontaktoval britský konzulát, s pomocí se ale nesetkal. Místo toho mu lékaři údajně řekli, že pokud nezaplatí za léčbu, Brita drženého v kómatu odpojí od přístrojů. Poté, co Charles odešel z místnosti, tak také učinili a mladík zemřel.

Témata: který zemřel na dovolené v Egyptě Roman Egypt úmrtí