Léta v kriminále nebo doživotí?! Co bude se zadrženou Terezou?

Tereza H před Pákistánským soudem, kde čeká na prodloužení vazby

Autor: stars24.cz

2. března 2018 13:38 | Aktualizováno: 2. března 2018 21:34

3. března den, kdy bude zřejmě vědět Tereza svůj trest. Mladá dívka byla zadržena 10. ledna. Celý proces trvá již skoro dva měsíce, tuto sobotu by však měla rodačka z Uherského Hradiště vyslechnout rozsudek.

Jednadvacetiletá dívka byla zadržena 10. ledna. Při jejím zadržení našla policie devět kilogramů heroinu, který pašovala. V Pákistánu, kde je dívka zadržena, za takové počínání hrozí tvrdé tresty, nehledě na necivilizované podmínky pákistánského vězení.

Soudní proces začal ve čtvrtek a jeho pokračování má nastat tuto sobotu. Dívka vkládá všechnu naději do svého kontroverzního právníka Čaudhrí Džaváda Zafara, který se snaží uhrát celý proces na Terezy nevědomost o obsahu pašované látky. Tereza je prý naivní holka, která si myslela, že jde pouze o látku, ze které se drogy připravují, ne o heroin.

Ať už dopadne soud jakkoliv Terezu H. čeká dlouhý pobyt za mřížemi v pákistánském vězení. Převoz do České republiky je totiž běh na dlouhou trať. Ani pokud by dostala Česká republika povolení k převozu vězeňkyně, nebude proces trvat krátkou dobu. Podle novinářky Terezy Englové, která poskytla rozhovor tn.cz, může celý proces převozu trvat i několik let.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu