Útok na britskou královnu? Alžběta II. přežila atentát!

Královna Alžběta II. a Jeho královská Výsost vévoda z Edinburghu

Autor: Hrušková, stars24.cz

2. března 2018 11:43

Neuvěřitelné informace se dostaly do médií. Královna Alžběta přežila svůj atentát. Měl to být mladý Holanďan, který zpečetí osud Královny. K atentátu došlo během královském průvodu při oficiální návštěvě Nového Zélandu.

Podle zveřejněných dokumentů BBC, došlo k atentátu v roce 1981 při návštěvě města Dunedin. Tam tehdy sedmnáctiletý Christopher Lewis čekal na osudný čin, který chtěl spáchat.

Osud tomu však nechtěl a královnu Anglie ochránil. Lewisovi se podle informací nepodařilo čin spáchat, díky jeho špatné poloze. Nový Zéland celou věc královně nesvěřil a zametl jí pod koberec. Důvodem byl strach, že královská koruna již znovu nepřijme jejich pozvání na návštěvu země.

Jako odůvodnění rány z výstřelu uvedly pár dopravní značky nedaleko místa činu. Mladík byl zadržen zanedlouho po spáchání zločinu a odsouzen do vězení. V cele předběžného zadření se potom oběsil.

Mladík měl již v jeho věku na svém seznamu i další zločiny, jako například brutální vraždu ženy nebo únos dítěte. Je tedy velkým štěstím, že se tehdy královně nic nestalo.

Témata: Královna Alžběta II.