Profil floridského vraha: Kdo je střelec, který vraždil děti?

Nikolaus Cruz

Autor: ČTK, stars24.cz

15. února 2018 6:24

Devatenáctiletý Nikolas Cruz, který je obviněn ze zabití 17 osob na střední škole na Floridě, byl problémový student, který miloval zbraně. Ze školy byl vyloučen z disciplinárních důvodů.

Jak uvedli jeho bývalí spolužáci v rozhovorech s novináři, Cruz neměl mnoho přátel. Jillian Davisová si ho pamatuje jako tichého a plachého mladíka, který mluvil hodně o zbraních a o nožích a jehož nikdo nebral vážně.

Učitel matematiky Jim Gard si vzpomněl, že vloni byl z kampusu školy vykázán, protože vyhrožoval studentům. Při vyučování s ním ale problémy neměl, byl to prý "tichý chlapec".

Osmnáctiletý Chad Williams se na Cruze pamatuje jako na problémového spolužáka, který dennodenně spouštěl požární alarm. Když ho nedávno potkal, nesl hromadu publikací o zbraních. Podle bývalých spolužáků se o něm vědělo, že má doma zbraně.

Šerif okresu Broward Scott Israel uvedl, že policie už začala zkoumat webové stránky a stránky na sociálních sítích, které Cruz navštívil, a některé věci "jsou velmi znepokojující".

Témata: střelba ve škole na Floridě (14. 2. 2018) Nicolas Cruz (střelec z Floridy 15.2.2018)