Bomba v Londýně! Policie uzavřela letiště, probíhá evakuace!

Breaking News, právě se stalo

Autor: ČTK, stars24.cz

12. února 2018 9:51

Nález nevybuchlé bomby z druhé světové války zastavil provoz na letišti London City ve východní části britské metropole. Objevena byla poblíž v řece Temži v neděli kolem 06:00 SEČ. Zařízení je dle pyrotechniků aktivní. Server BBC uvedl, že letiště bude pravděpodobně uzavřené celý den. To podle něj cestování zkomplikuje až 16.000 pasažérů.

Letiště úřady uzavřely krátce před nedělní půlnocí a dnes brzy ráno byl přerušen provoz také na přilehlém úseku městské dráhy DLR.

"Po nedělním nálezu munice z druhé světové války v doku Krále Jiřího V. zůstává dnes ráno letiště uzavřeno," uvedl na twitteru ředitel letiště London City Robert Sinclair. Zrušeny jsou podle něj všechny lety, v okolí letiště byla zřízena evakuační zóna. "Vyzývám všechny pasažéry, kteří měli dnes letět, aby na letiště nepřijížděli a kontaktovali své aerolinky," dodal Sinclair.

Kromě letiště je od dnešního rána uzavřená také část městské dráhy DLR mezi stanicemi Pontoon Dock a Woolwich Arsenal. Evakuační zóna byla zřízena v okruhu 214 metrů.

Kvůli nálezu bomby u letiště London City byl dnes podle stránek Letiště Václava Havla zrušen jeden let do Prahy s příletem ve 14:10 SEČ a jeden let z Prahy ve 14:50 SEČ.

Na zneškodnění bomby, kterou nalezli stavební dělníci při výkopových pracích, pracuje londýnská policie spolu s britským královským námořnictvem.

Témata: Velká Británie Londýn evakuace Nálezy bomb z II. světové války Breaking News