Zvrat v kauze Terezy H.? Zadrželi i jejího milence! Nové informace

Vízum Terezy H., které uvádí účel cesty návštěvu rodiny. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. února 2018 11:29 | Aktualizováno: 7. února 2018 15:54

Zadržena Češka Tereza H. souzena kvůli údajnému pašování drog zůstane za mřížemi. Pákistánský soud jí opět prodloužil vazbu, a jak se zdá, k líčení by mohlo dojít až za několik měsíců. Policii se navíc podařilo zadržet i jejího milence.

Pákistánský soud dnes opět prodloužil o dalších osm dní vazbu Češce, která byla zadržena na letišti v Láhauru s devíti kilogramy drog. Zůstane ve vazbě minimálně do 15. února.

Podle pákistánského serveru samaa.tv Tereza vypověděla, že Pákistán navštívila již v minulosti a také tehdy převážela heroin. Uvedla rovněž, že někdo z jejích přátel se pašováním drog zabývá. Při činu jí prý pomáhali také někteří Pákistánci.

Jedním z nich má být její šéf T. T. Tárik, kterého hledal Interpol. Ten ale byl podle tamních médií už zadržen. Nyní se prý nachází rovněž ve vazbě.

Tereza strávila ve vazbě měsíc a jak se zdá, potrvá ještě několik dalších, než se dozví rozsudek. V Pákistánu se totiž připravují volby, což může zpomalit celý případ. V létě navíc v zemi začne ramadán, který rovněž celý případ posune. Rozsudek by se tak Tereza mohla dozvědět až na podzim.

Tereza s Tárikem údajně seznámila v Manchesteru a šéf gangu jí nabídnul, že jí pomůže prorazit v modelingu. Jejich vztah se ale zvrtnul a z obou dvou se stali milenci.

Díky tomu ale Tereza o jeho obchodu s drogami věděla. Jednou ji dokonce poslal fotit do Pákistánu, kde měla předvádět produkty známé módní značky. Podle vyšetřovatelů nabídku přijala.

Pákistánští celníci ženu 10. ledna zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Devět kilogramů drogy našli v jejím kufru.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničních věcí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Drogy